У столиці в Українському домі відкрилась VІІ Київська книжкова виставка "Книжкові контракти", яка триватиме до кінця тижня. На виставці-ярмарку зібрались понад сто українських видавництв, представлені всі літературні жанри, проте особливий акцент зробили на дитячій книзі.

 

Газета Голос України YouTube

Video-!! YouTube
 

"Мабуть, дитяча книжка найбільш вживана, найбільш поширена, має попит і продається. І це добре, бо починати читати треба змалку, тоді ми матимемо здорову і гарну українську націю, грамотну, яка зможе побудувати нашу країну", -- зазначив начальник управління видавничої справи і преси Держкомтелерадіо Олексій Кононенко. На його думку, українська книга стала значно кращою. Про це свідчить більший асортимент і кількість видавництв, представлених цього року, та багато зацікавлених відвідувачів, які прийшли на виставку. Також Олексій Кононенко попросив видавців, щоб вони не забували про коректорів і літредакторів, щоб книги виходили грамотними.

 

"Книжкові контракти" урочисто відкрив Богдан Бенюк в образі Святого Миколая. Він привітав усіх із прийдешніми святами та подарував присутнім хлопчикам та дівчаткам книжки та солодощі.

 

У програмі виставки-ярмарку заплановано численні автограф-сесії літераторів, майстер-класи, дискусії за участю відомих українських письменників, літературознавців, художників-графіків тощо. Традиційно пройде Благодійна акція "Придбай книжку -- подаруй свято дітям, позбавленим батьківської турботи". Усі охочі зможуть зробити свій вагомий внесок для забезпечення дитячих будинків та шкіл-інтернатів новими книжками.

 

Олена ЮХИМЧУК.

Фото Сергія КОВАЛЬЧУКА.

 

Київ.

 

Голос України