Акція з такою назвою стартувала на Вінниччині. Її ініціатори — Асоціація ветеранів, інвалідів та волонтерів АТО — закликали громадські організації, учасників бойових дій на Донбасі йти у шкільні, студентські колективи і розповідати про те, як захищають Україну її відважні сини.

— Ми проводимо акцію у рамках втілення в життя «Стратегії національно-патріотичного виховання дітей та молоді на 2016—2020 роки», яку затвердив глава нашої держави, — каже голова організації Леонід Гуменний з Іллінецького району. — Закликаємо тих, хто добровольцем чи за мобілізацією був на передовій: «Ідіть до молоді! З нагородами чи без них, але спілкуйтеся, дивлячись одне одному у вічі, розповідайте про героїв-побратимів».

Леонід розповів, що особисто відчув, наскільки потрібні такі зустрічі. «У школі № 3 райцентру Іллінці я побував разом із побратимом Андрієм Літвіновим та волонтером Ярославом Геричем, — продовжує співрозмовник. — Діти вразили нас тим, що прийшли на зустріч в національному вбранні — хлопці у вишитих сорочках, а дівчата — у блузах. Відчувалося, що вони в душі — патріоти. В очах бачив, що їм потрібне таке спілкування. Вони хочуть чути з перших уст, що робиться на сході держави, дізнатися імена відважних захисників, про їхні мужні вчинки».


Планується провести такі зустрічі в усіх школах Іллінецького району. Ініціатори заходу сподіваються, що їх підтримають громадські організації, створені учасниками бойових дій, також і в інших районах області.

Вінницька область.