Народні депутати України Тетяна Бахтеєва і Юрій Павленко (Опозиційний блок) та Володимир Арешонков (Блок Петра Порошенка) взяли участь у церемонії відкриття спеціалізованого терапевтичного відділення для постраждалих від аварії на ЧАЕС та учасників АТО, створеного в Житомирській обласній клінічній лікарні імені Олександра Гербачевського. Голова громадської організації «Дзвони Чорнобиля» Леонід Антонюк щиро подякував їм, а також депутатам обласної ради, активна позиція яких сприяла позитивному вирішенню такого важливого питання, як поліпшення рівня надання медичної допомоги людям, які 30 років тому врятували світ від ядерної катастрофи.


Народний депутат України Володимир Арешонков наголосив на недопустимості послаблення уваги до розв’язання постчорнобильських проблем. Народні депутати від парламентської фракції Опозиційного блоку подарували відділенню сучасний кардіограф «Cardіolіne», апарат для УВЧ-терапії «Ундатерм». А депутати обласної ради виділили кошти на придбання холодильників, телевізорів, кондиціонерів у палати. Як повідомив голова обласної ради Володимир Ширма, найближчим часом для обласної лікарні буде придбано новий комп’ютерний томограф.


Під час офіційного відкриття слова подяки звучали також на адресу меценатів. Зокрема, благодійний фонд «Хлібний дім», очолюваний Аркадієм Маргулісом, залучив понад два з половиною мільйони гривень, які надали голландці.


Житомир.