У День Святого Миколая в учнів п'ятнадцяти шкіл Вінниці і технічного коледжу розпочалися вимушені канікули через захворювання на грип і гострі респіраторні вірусні інфекції. Як повідомили у департаменті інформаційної політики Вінницької міськради, на наступному тижні відбудеться ще одне засідання комісії з питань техногенно-екологічної безпеки і надзвичайних ситуацій. Її члени проаналізують ситуацію із захворюванням протягом канікулярного періоду, а також приймуть рішення щодо продовження чи припинення навчання в решті шкіл обласного центру. У Вінниці нараховується 33 шкільні навчальні заклади.

 

-- Карантин у 15 школах оголошено після того, як напередодні упродовж тижня в обласному центрі захворіло майже 4,5 тисячі осіб, серед яких 72,3 відсотка діти, -- каже керівник відділу державного нагляду за дотриманням санітарного законодавства управління Держпродспоживслужби у Вінниці Ірина Односталко. -- Для порівняння, у попередній тиждень занедужали на тисячу осіб менше. Показник захворюваності у дітей становив трохи більше 67 відсотків.

 

Вінницька міськрада запровадила програму "Стоп грип!", городянам пропонували пройти щеплення з поверненням половини коштів на вакцинацію за рахунок міського бюджету. Для цього передбачили 1,3 мільйона гривень. Насправді використали тільки 261 тисячу гривень. Таку інформацію надали у міському департаменті охорони здоров'я. Закінчилася вакцина. Препарат відсутній навіть у приватних аптеках. На невикористані кошти планують закупити препарати для лікування грипу та ГРВІ.

 

Віктор СКРИПНИК.

 

Вінниця.

 

Голос України