На Вінниччині обласна дирекція "Укрпошти" налагодила ефективну співпрацю з органами влади на місцях та депутатами різних рівнів, щоб спільними зусиллями поліпшити матеріальну базу місцевих відділень зв'язку.

 

На знімку:

 

міський голова Ладижина
Валерій Коломейцев
узяв участь у відкритті
нового відділення зв'язку
у місті енергетиків

 

Фото надано
Вінницькою обласною дирекцією "Укрпошти".

 

Так, напередодні Новорічних свят до невпізнаного змінило свій вигляд поштове відділення зв'язку у селі Михайлівка Ямпільського району, де завершено капітальний ремонт будівлі. Кошти надала сільрада, а працівники пошти разом із будівельниками виконували внутрішнє оздоблення приміщення. Ремонтники замінили покрівлю, підлогу, встановили сучасну систему опалення, оновили фасад, вхідні двері, територію огородили парканом. Тепер поштарі чекають на нові меблі.

 

-- Пошта це місце, куди часто приходять люди, -- каже сільський голова Михайлівки Микола Мельник, який ініціював капремонт і скликав на суботники земляків. -- Пошта у нас не нова, але ж і стару будівлю можна відремонтувати, що ми й зробили. Зв'язківцям стало краще працювати, а людям приємно поріг переступити.

 

-- Це не перший і, переконана, не останній приклад нашої співпраці з органами влади на місцях, -- розповіла "Голосу України" директор Вінницької обласної дирекції "Укрпошти" Наталія Костюк. -- Для розв'язання проблеми важливо об'єднати зусилля. З цього починається співпраця з керівниками місцевих громад. Більшість з них іде назустріч, як Микола Мельник у Михайлівці. Влада допомагає коштами, а наші працівники стають до роботи разом з будівельниками.

 

За словами Наталії Костюк, допомогу надають і депутати різних рівнів. Наприклад, народний депутат Микола Кучер частково фінансував ремонт відділення зв'язку у селі Глибочок Тростянецького району. Оновлювали будівлю у складчину -- свою частку внесли сільська і районна ради. Відремонтовано відділення зв'язку у селі Губник Гайсинського району. Левова частка фінансування цих робіт припадає на районний бюджет, трохи грошей дали окремі місцеві депутати.

 

У Ладижині міський голова Валерій Коломейцев сприяв відкриттю нового відділення. У ньому уже майже рік містяни користуються послугами поштовиків. Народний депутат України Геннадій Ткачук добився відкриття поштового відділення у будівлі обласної влади у Вінниці. Розташували острівець зв'язку у вестибюлі 14-поверхнового будинку, де розташовано низку управлінь ОДА та інших структур, зокрема управління юстиції, Державної виконавчої служби та Господарський суд у Вінницькій області.

 

-- Підтримують нас і у придбанні велосипедів для листонош, -- продовжує Наталія Костюк. -- Найбільш показовим прикладом є діяльність Калинівської районної влади. Протягом двох років тут придбали для поштарів півсотні велосипедів. Тридцять двоколісників отримали листоноші у Липовецькому районі. Кошти на їх придбання надала міськрада Липовця, а вручав їх очільник міста Микола Грушко.

 

Якщо хтось запитує пані Наталію, який подарунок потрібен поштовикам, без роздумів відповідає: "Якщо приїдете до листонош на велосипеді, ніколи не помилитеся".

 

Віктор СКРИПНИК.

 

Вінницька область.

 

Голос України