Влада Києва вирішила продовжити на 5—10 кілометрів маршрути тролейбусів № 1, № 11, № 50 і      № 50-к. За рекомендацією фахівців Світового банку за допомогою таких новацій мають намір сполучити пасажирськими лініями віддалені одне від одного райони міста, щоб городяни могли без пересадок, тобто заплативши за один квиток три гривні, проїхати, наприклад, від віддалених окраїн Троєщини до станції метро «Либідська», куди їх довезе тролейбус № 50. Раніше він курсував до Дарницького універмагу. За словами генерального директора комунального підприємства «Київпастранс» Дмитра Левченка, ухвалити таке рішення спонукав успіх експерименту із тролейбусним маршрутом від Троєщини до Кадетського гаю протяжністю 22 кілометри, який триває вже місяць і швидко дістав популярність, а прогнозований пасажиропотік у 41 тисячу осіб на добу на практиці виявився більшим. Цілком очікувано, що й нові маршрути зацікавлять пасажирів, яким гарантують швидке пересування окремими смугами для комунального транспорту.


Отже, тепер тролейбус № 50 поїде із Троєщини бульваром Перова через міст Патона і бульвар Дружби народів до Либідської площі, а тролейбус № 50-к, який раніше довозив пасажирів з Деснянського району до станції метро «Дарниця», тепер висаджуватиме їх на кінцевій зупинці на Дарницькій площі, проїжджаючи бульваром Перова, проспектами Визволителів, Юрія Гагаріна і Миру, вулицею Будівельників.


Тролейбус № 1, який курсував від вулиці Маршальської до станції метро «Либідська», тепер повезе від Маршальської Великою Васильківською, Шота Руставелі, Саксаганського до кінцевої зупинки на вулиці Жилянській.


Тролейбус № 11 (Музей народної архітектури архітектури й побуту» — станція метро «Виставковий центр») з 20 грудня курсуватиме від вулиці Маршальської, що на Багриновій горі, через проспекти Науки, Голосіївський, вулицю Академіка Заболотного до музею в Пирогові. Цього дня закривається тролейбусний маршрут № 46 «Вулиця Маршальська — Голосіївський парк».