Четвертий власний трамвай поставили на рейки у Вінниці. Розпочалося випробування виготовленої у комунальному підприємстві "Вінницька транспортна компанія" машини. На початку наступного року вона вийде на маршрут для перевезення пасажирів.

 

На знімку:

 

перші "кроки"
четвертого вінницького трамваю.

 

Фото
із сайту "Вінницький трамвай".

 

Vin Way-4 -- таку назву має серія вінницьких трамваїв -- розрахований на 120 пасажирів. Він обладнаний низькою вставкою підлоги для зручностей людей з інвалідністю та перевезення маленьких дітей на візках. Колісна база трамваю взята із списаної рейкової машини чеського виробництва Т-4. Всі інші деталі -- нові: комплектуючі придбано у Чехії, сидіння -- у Львові, каркас та пластикові панелі, а також решта деталей -- виготовлено у Вінниці.

 

Як пояснив в.о. керівника підприємства Микола Луценко, трамвай обладнано сучасною економічною електронною системою керування двигунами, візуального контролю за роботою систем вагону та камерами заднього виду. Встановлено два пульти керування -- у передній і задній частині вагона.

 

-- Перші самостійні "кроки" рейкової машини фахівці називають "викаткою", -- йдеться на сайті підприємства "Вінницький трамвай". -- Попереду у Vin Way-4 тривала процедура випробувань з додатковими налаштуваннями та усунення виявлених недоліків. Завершити їх планують до кінця нинішнього року, щоб новий 2017-й пасажири отримали можливість розпочати з поїздок у новому трамваї.

 

У 2017-му на підприємстві планують поставити на рейки ще три власні машини серії Vin Way. До речі, таку назву дали городяни під час опитування, проведеного міською владою.

 

Віктор СКРИПНИК.

 

Вінниця.

 

Голос України