Майже 700 тисяч гривень виділили з обласного бюджету Вінниччини на оплату навчання у другому семестрі студентам — учасникам бойових дій та їхнім дітям. Таке рішення ухвалили депутати Вінницької облради на черговій сесії.


Список зі 169 претендентів готували фахівці департаменту соціальної та молодіжної політики ОДА. Там уточнили, що право на компенсацію надано тільки тим, хто здобуває освіту за власний кошт.


— Наступного року планується виплата соціальної стипендії, — зазначила директор департаменту Наталія Заболотна. — Стипендія становитиме тисячу гривень. Студентам денної форми навчання кошти виплачуватиме держава. Заочники претендуватимуть на отримання компенсації з обласного бюджету. Вони самостійно мають звертатися з цим питанням до органів соцзахисту за місцем проживання.


Ще 400 тисяч гривень депутати виділили для соціальної адаптації, надання психологічної допомоги демобілізованим воїнам та членам їхніх сімей. Частину коштів з цієї суми отримають громадські організації, що займаються реабілітацією та соціальною адаптацією тих, хто повертається з війни. Витрачати кошти планують два наступні роки.


Вінницька область.