Подарунок на колесах отримали напередодні новорічного свята учні і вчителі загальноосвітньої школи у селі Зозулинці Хмільницького району на Вінниччині. Новенький автобус вітчизняного виробництва марки ATAMAN замінив стару машину, якою підвозили дітей до школи упродовж чверть століття.

 

Батьки скаржилися, що автобус ламається. Застерігали дирекцію школи, на балансі якої знаходився транспортний засіб, що перевозити ним дітей небезпечно. Питання вирішили після того, як держава надала кошти на придбання нового шкільного автобуса: мільйон гривень надійшло з державного бюджету, 680 тисяч -- з районного кошторису.

 

-- Машина нова, зійшла з конвеєра у нинішньому році, - наголошує керівник відділу освіти Хмільницького району Андрій Жук. -- Це спеціальна серія "Шкільний автобус". Салон обладнано на тридцять сидячих місць. Сидіння -- з підлокітниками. Передали транспорт в урочистій обстановці. Дивлячись на вчителів й учнів, стало зрозуміло -- кращого подарунка до свята годі було бажати.

 

З початку дії програми "Шкільний автобус" (2003 рік) в області закупили майже 250 одиниць транспортних засобів для підвезення учнів. Більшість автобусів придбано за кошти державного бюджету, майже сто -- місцевих, десять -- на умовах співфінансування. Область потребує ще понад сто шкільних автобусів. Поки їх не придбано, доводиться орендувати майже 90 одиниць транспорту для підвезення учнів, які добираються до школи у сусідні села.

 

Віктор СКРИПНИК.

 

Вінницька область.

 

Голос України