Сьогодні в столиці було вручено премію за кращу публіцистичну роботу в галузі журналістики імені В'ячеслава Чорновола. За результатами цього року відзнаку отримав Володимир Земляний за збірку "Русский разухай, или Украинские грабли". Своїм твором автор за допомогою фактів із історії та культури України спростовує міфи російської пропаганди і розвінчує ідеї "руського мира" у контексті подій у Криму та на сході України. В основі збірки -- матеріали телевізійної передачі журналіста Земляного "Нехай щастить!", у якій автор розповідає про патріотизм і самопожертву українців у протистоянні російській агресії. Згідно з повідомленням, збірка Земляного видана за державною програмою "Українська книга".

 

Почесними грамотами Держкомтелерадіо відзначено також інших публіцистів. Загалом на здобуття цієї нагороди до Держкомтелерадіо надійшло 16 творчих робіт. Члени комітету відзначили високий рівень робіт Світлани Орел, Романа Матузка, Валерія Балаяна, Тетяни Сергійчук, Євгена Голибарда, йдеться в повідомленні. Тим часом, як зазначив заступник голови Держкомтелерадіо Богдан Червак, публіцистичні роботи, які цього року були подані на здобуття премії, не залишаться поза увагою громадськості.

 

Нагадаємо, премія присуджується щорічно до дня народження політика, громадського діяча і блискучого публіциста В'ячеслава Чорновола -- 24 грудня у розмірі п'яти тисяч гривень за рахунок коштів, передбачених на ці цілі в державному бюджеті України Державному комітетові телебачення та радіомовлення України.

 

Марина КРИВДА.

 

Київ.

 

Голос України