Відразу чотири сучасні пожежні автомобілі, змонтовані на шасі «МАЗ», отримали цими днями волинські рятувальники. Загальна вартість техніки — понад 15 мільйонів гривень. Урочиста церемонія передачі відбулася в Луцьку на базі частини спеціальної пожежної техніки.


— Оновлення матеріально-технічного бази є одним із важливих кроків на шляху реформ у системі ДСНС. Цей процес триватиме й надалі. Ми маємо підтримку керівництва країни та МВС, тож спільними зусиллями поступово рухатимемося до досягнення наших цілей. Ваша область є однією з перших, яка отримала цю сучасну техніку. Загалом до пожежних частин держави має надійти 111 нових автомобілів, — сказав, звертаючись до рятувальників, заступник голови Державної служби з надзвичайних ситуацій України генерал-майор служби цивільного захисту Руслан Білошицький.


Начальник управління ДСНС України у Волинській області Володимир Грушовінчук своєю чергою зазначив, що техніку буде передано двом підрозділам облцентру — 1-й державній пожежно-рятувальної частині та частині спеціальної пожежної техніки. Він проінформував також, що вивільнені з бойового розрахунку цих підрозділів машини слугуватимуть для захисту від пожеж у районах області.


Зауважимо: нові автомобілі повноприводні, мають чотирикубову цистерну для води і 500-літрову — для піноутворювача, безліч необхідного обладнання, а ще простору і зручну кабіну для особового складу.


До речі, це перші з 2009 року спеціальні автомобілі, які отримують рятувальники Волині.

Волинська область.