Свій 590-річний ювілей село Переорки, що неподалік Вінниці, відзначило знаковою подією -- в оселях мешканців з'явилося блакитне паливо.

 

На знімку:

 

на Вінниччині природній газ
отримало ще одне село -- Переорки

Символічний факел
з цієї нагоди запалив
перший заступник голови ОДА
Андрій Гижко (крайній ліворуч)

 

Фото
з сайту Вінницької ОДА.

 

На околиці села урочисто запалили факел, що символізує завершення робіт з газифікації. Виконати процедуру доручили першому заступнику голови Вінницької облдержадміністрації Андрію Гижку. "Без об'єднання зусиль і коштів проект прокладення газопроводу до села не став би реальністю, -- наголосив посадовець. -- Вдалося акумулювати кошти держави, громади, підприємців, а також залучити індивідуальні внески селян".

 

Підставив плече в реалізації проекту з газифікації Переорок і народний депутат України від Вінниччини Олександр Домбровський. Він наголосив, що значна роль у вирішенні такого непростого питання належить громаді, її активності. Мешканці села не тільки зібрали значну суму грошей. Вони ще й створили кооператив, через який здійснювали роботу структури з газифікації. Що дуже важливо, контролювали хід робіт і використання грошей.

 

Загалом понад п'ять мільйонів гривень витратили на прокладення газопроводу. З них три мільйони внесли мешканці села. Це дало можливість підключити до газопостачання понад двісті сільських осель.

 

Віктор СКРИПНИК.

 

Вінницька область.

 

Голос України