Свій 590-річний ювілей село Переорки, що неподалік Вінниці, відзначило знаковою подією — в оселях мешканців з’явилося блакитне паливо.

 

 

На околиці села урочисто запалили символічний факел. Виконати процедуру доручили першому заступнику голови Вінницької ОДА Андрію Гижку (на знімку ліворуч). «Без об’єднання зусиль і коштів проект прокладення газогону до села не став би реальністю, — наголосив посадовець. — Вдалося акумулювати кошти держави, громади, підприємців, а також залучити індивідуальні внески селян».


Допоміг реалізувати проект і народний депутат України від Вінниччини Олександр Домбровський. Він наголосив, що значну роль у вирішенні цього питання відіграла громада та її активність. Адже мешканці села не лише зібрали значну суму грошей, а й створили кооператив, який здійснював газифікацію. Що дуже важливо, мешканці самі контролювали виконання робіт і використання коштів.


На прокладення газогону загалом витратили понад п’ять мільйонів гривень. З них три мільйони внесли мешканці села. Це дало можливість підключити до газопостачання понад двісті сільських осель.

Вінницька область.


Фото з сайту Вінницької ОДА.