У Дніпрі відбувся бал учасників АТО й волонтерів. Його організатор — Центр допомоги учасникам АТО при облдержадміністрації. Як каже координатор центру Наталя Шулика, спочатку виникла ідея організувати танцювальний конкурс серед військовослужбовців та волонтерів. А коли все закрутилося, стало зрозуміло: без справжнього балу не обійтися.


Організаторам безпрецедентного танцювального свята довелося неабияк попрацювати над тим, щоб переконати воїнів, які не бачать себе в ролі кавалерів, прийти на танцювальний майданчик. Дехто — наприклад, учасник АТО Сергій Белецький — навіть зізнався під час репетицій, що на війні було простіше, ніж на танцмайданчику. «Важко в навчанні — легко в бою!» — закликали танцюристів організатори свята.


І от «бій», нарешті, відбувся... Дами, які вбралися у бальні сукні, і кавалери, одягнені у фраки, мали елегантний і невимушений вигляд на паркеті КСК «Шинник». Організатори танцювального свята не встановлювали суворого дрес-коду, тому деякі учасники балу прийшли навіть у військовій формі.


Проведення балу прокоментував голова ОДА Валентин Резніченко, молода команда якого відкрила бал: «Облдержадміністрація допомагає бійцям адаптуватися до мирного життя. Нині для бійців і волонтерів провели перший в Україні бал «Мужність і грація». З такою ініціативою виступили самі бійці — ми її підтримали. Продовжимо цю добру традицію. Танцювальний конкурс може перерости у щорічний фестиваль».


Кращою танцювальною парою визнано Юлію та Олексія Гуринових, які виконали складний полонез.

Дніпро.


Фото надане автором.