За 55-річну історію існування як навчального закладу Донецький юридичний інститут став справжнім брендом високоякісної освіти завдяки постійному розвитку, впровадженню новітніх технологій підготовки правоохоронців та юристів. Нині це потужний вищий навчальний заклад системи МВС на Дніпропетровщині, який, уперше здійснивши набір курсантів за новим місцем дислокації, готує вартових порядку нової формації.

 

 

Особливо приємно відзначити те, що серед курсантів вишу є представники із підконтрольних українській владі територій Донецької та Луганської областей, і молодь чітко визначила для себе — служитиме народові України. І це, без сумніву, є приводом для гордості.


Отримавши перші у своєму житті погони та урочисто склавши присягу, майбутні офіцери Національної поліції опановують теоретичні знання з юриспруденції, практичні уміння з вогневої підготовки, тактико-спеціальної підготовки та спеціальної фізичної підготовки, а також навички надання першої долікарської допомоги. За їхніми плечима — півроку специфічних умов навчання і проживання у казармі, де вони перебували цілодобово. Та напередодні Новорічних і Різдвяних свят курсанти отримали змогу відзначити їх удома у теплому родинному колі. Користуючись нагодою, вони вітають усіх читачів «Голосу України» з Новим роком та Різдвом Христовим!


Уже сьогодні курсанти ДЮІ є саме тим гідним поколінням правоохоронців, для яких гасло «Навчаємось, щоб захищати» — не лише слова, а життєве кредо.


Вікторія МОРГУН, група зв’язків із громадськістю ДЮІ МВС України.


Дніпропетровська область.