Терапевтичне обладнання для реабілітації найменших дітей з фізичними вадами отримали напередодні Новорічних свят у колективі Вінницького центру соціальної реабілітації дітей-інвалідів "Промінь".

 

Його передали колективу народний депутат України від Опозиційного блоку Тетяна Бахтєєва і співголова цієї політичної сили Борис Колесніков. "Таке обладнання вкрай необхідне нашому закладу, -- розповіла заступник директора центру Ірина Саранча. -- Нині у нас перебувають на реабілітації понад 150 діток. Приблизно половина з них -- віком до 12 років. Саме для такої вікової категорії вихованців передбачено застосування отриманого обладнання".

 

Як пояснила пані Ірина, аналогічне обладнання для старших діток центр має і успішно використовує його в роботі. Тепер з'явилася змога вдосконалити наявні методики реабілітації і для найменших вихованців закладу.

 

-- Ми завершуємо ремонт кімнати механотерапії, саме там буде встановлено "Мотомед", таку назву має наш механічний помічник, -- уточнила Ірина Саранча. -- Його налаштування і підготовку до роботи виконуватимуть фахівці фірми-виробника. Представники політичної сили, які придбали обладнання, пообіцяли сприяти у їх приїзді до нашого закладу після завершення ремонтних робіт.

 

Під час зустрічі з педагогами і вихованцями центру Тетяна Бахтєєва і Борис Колесніков привітали колектив з наступаючим 2017-м і вручили дітям солодкі подарунки. До речі, у році, що вже стоїть на порозі, Вінницький центр соціальної реабілітації дітей-інвалідів "Промінь" відзначатиме 20-ліття з часу свого заснування. Упродовж двох десятиріч у закладі пройшли реабілітацію декілька тисяч дітей із фізичними вадами. "Промінь" став для них променем надії. І не тільки на поліпшення свого фізичного стану. "Дуже важливо, що крім реабілітації, діти отримують можливість для спілкування, -- наголошує заступник директора центру Ірина Саранча. -- Тут вони також проходять процес первинної соціалізації. Центр допомагає батькам у реабілітації і вихованні дітей, на долю яких випали нелегкі випробування. До його створення все це лягало на плечі батьків".

 

Віктор СКРИПНИК.

 

Вінницька область.

 

Голос України