Протягом місяця у місті над Південним Бугом триватимуть новорічні заходи -- вони розпочалися парадом Дідів Морозів 19 грудня. Після проходження головною вулицею міста майже півсотні бороданів вирушили у Центральний парк на відкриття головної ялинки. 19 січня вони знову зберуться разом, щоб сказати красуні: "Ялинко, прощавай!"

 

Наймасштабніший захід заплановано на Старий Новий рік -- 14 січня. До обласного центру приїдуть фольклорні колективи з усіх 27 районів області на фестиваль "Різдвяне диво".

 

Три перші дні 2017-го на концертних майданчиках міста проект "Новорічне рандеву" за участю гуртів і окремих виконавців, знаних у місті -- від народних фольклорних до сучасних колективів у різних стилях. Початок о 17-й годині.

 

4--5 січня місто порине у вир національних традицій різних народів. Спочатку містянам представлять концерт Академії національних традицій. Наступного дня розпочнеться фестиваль колективів представників національних меншин, що проживають на теренах краю. "У нас різні мови та обряди, та ми -- єдина сім'я" -- така назва фестивалю. Початок заходів о 19-й годині на сцені біля головної ялинки.

 

7 січня о 14-й програма "Різдвяний ранок для дітей", а о 18-й -- фольклорне шоу "Різдвяні зустрічі".

 

8 січня -- святковий дитячий марафон "Парад новорічних пісень" та ігрова програма "Різдвяні дзвіночки".

 

12 січня -- музика для любителів року -- фестиваль "РОКВІНФЕСТ" розпочнеться о 19-й годині.

 

15 січня -- день любителів солодкого -- біля головної ялинки відбудеться фестиваль смаколиків "FoodFest" з майстер-класами.

 

Під час концертної програми "Україна колядує", 17 січня, звучатимуть колядки а наступного дня -- щедрівки у програмі "Щедрий вечір, добрий вечір".

 

Упродовж усіх днів у бібліотеках міста працюватимуть новорічні студії ельфів та фей, під час яких діти матимуть можливість взяти участь у майстер-класах із воскографії, декупажу, паперової пластики, виготовлятимуть чобітки для подарунків, а також самі подарунки, що їх передадуть бійцям на передову.

 

Уже всьоме під час свят Діди Морози осідлають велосипеди для участі у "Дідовелопробігу". Особливість цьогорічної акції в тому, що їх маршрут проляже до дитячого будинку, куди вони навідаються з подарунками. Ще одна особливість -- зима без снігу, крутити педалі буде простіше. Загалом до свят малеча у Вінниці отримала 52 тисячі подарункових наборів від міської влади та спонсорів. Упродовж святкових днів на Європейській площі працюватиме Новорічний ярмарок, на який приїхали продавці з різних областей України, а поруч на Майдані Незалежності дітей чекають у Резиденції Діда Мороза.

 

Віктор СКРИПНИК.

 

Вінниця.

 

Голос України