Очікування «нового щастя» від Нового року виправдалося, принаймні, для семи родин гвардійців, які несуть службу в підрозділах Центрального територіального управління Національної гвардії України. Днями вони отримали ключі від нових квартир.

 

Вручення ордерів гвардійцям стало справжньою подією для селища Партизанське Дніпровського району, де вони, нарешті, знайшли дах над головою — як відомо, завдяки державі, яка виділила в 2016 році понад 120 млн. гривень на придбання квартир нацгвардійцям. Дніпропетровська область одержала майже 4 мільйони гривень, завдяки чому й було придбано житло в передмісті Дніпра. Депутат обласної ради та власник будівельної компанії Віктор Шинкевич називає придбання семи квартир інвестицією в розвиток селища Партизанського, де справжнє новосілля святкували майже 50 років тому. Нова чотириповерхівка, збудована за сучасними енергозберігаючими технологіями, значно відрізняється від житлових будинків, зведених за радянських часів. Будинок, що подарував затишок семи гвардійським родинам, які до того жили у різних помешканнях, за задумом його творців, має покласти початок цілому житловому комплексу з десяти чотириповерхівок і котеджів, якому вже придумано назву — «Орельська мрія». І автори проекту сподіваються, що тут знайде дах над головою ще не одна сім’я гвардійців, до того ж в 2017 році держава майже вдвічі збільшила суму на вирішення квартирного питання нацгвардійців. Утім, у нашій країні вистачає й інших категорій населення, про які має подбати держава. «У Партизанському проживає чимало учасників АТО, багато хто з них повернувся з війни без рук і ніг. Сюди приїжджають молоді фахівці — лікарі, вчителі. Їм необхідне житло. І хотілося б, щоб держава та обласна влада допомогли їм у вирішенні квартирного питання», — зазначив на церемонії вручення ключів Віктор Шинкевич.

 


Тим часом тільки в Дніпропетровському гарнізоні потребують житла 160 гвардійців. У Центральному територіальному управлінні, до складу якого входять підрозділи Полтавської та Кіровоградської областей Нацгвардії, таких — 250. Можливо, коли-небудь і до крайніх дійде черга. Ну а «перші ластівки», що одержали до Нового року нові квартири, схоже, під час знайомства зі своїм житлом не могли повірити в реальність такого подарунка від держави і виглядали трохи приголомшеними, хоча були по-воєнному стриманими. Серед новоселів — Ігор та Ірина Бондаренки (на знімку), десять років вони винаймали квартири. Майор Нацгвардії Ігор Бондаренко стояв у шерензі новоселів разом із маленькою донечкою Златою, з якою прийшов отримувати ключі від нового щастя. Дочекався нарешті свого житла старший прапорщик запасу Сергій Чабан, підполковники Віталій Чижов, Сергій Драчук, Сергій Сербиновський, Олег Довгалюк.

Дніпропетровська область.


Фото автора.