Вінницькі волонтери купили будинок для сім'ї із дев'яти дітей добровольця Федора Твардовського. Нині він зі своїм підрозділом виконує завдання у зоні АТО у складі 95-ї десантної бригади.

 

Після демобілізації діти та дружина зустрінуть батька у новому будинку у їхньому селі Ходаки Барського району. Напередодні новорічного свята родина перебралася у значно більшу оселю. "Раніше ми тулилися у маленькій старій хатині, -- розповідає дружина бійця мати-героїня Олена Твардовська. -- Коштів на кращу і більшу у нас нема. Де їх у селі заробити? Сталося все, як уві сні, як у казці! Спершу навіть не повірила, що це для нас купили хату... Меншенькі діти все допитуються: "Мамо, а ми тут справді будемо жити?" Подобається тут і старшеньким".

 

Будинок, придбаний волонтерами, має площу 120 квадратних метрів. Сім'я уже переселилася у нього. Привітати Твардовських з новосіллям приїхали ті, хто збирав кошти і підбирав помешкання.

 

-- Федір Твардовський єдиний із бійців, хто залишив дома дев'ятеро дітей і став на захист країни, -- каже голова Всеукраїнського об'єднання учасників бойових дій та волонтерів АТО Анатолій Сливінський. -- Коли ми про це дізналися, вирішили зібрати кошти, щоб придбати на них більше помешкання. На щастя, нам це вдалося. Підшукували у такому місці, щоб дітям було недалеко до школи. Та й до центру звідси рукою подати.

 

Дружня сім'я Твардовських усім складом зустріла гостей. Не було за столом тільки глави сімейства. "Федір нині на Донеччині, -- пояснила його дружина. -- У листопаді минув рік, як пішов на службу. Йому вже сказали про гарну новину по телефону.

 

Батьків, у яких багатодітні сім'ї, в АТО не мобілізують. Добровольцем -- можна. Саме так Федір Твардовський пішов у десантники.

 

Детальніше про те, як збирали гроші на хату для бійця, хто зробив найбільший внесок, як підбирали будинок, а також про невимовну радість за те, що деякі мрії все-таки здійснюються під новий рік, розповімо в одному з наступних номерів газети.

 

Віктор СКРИПНИК.

 

Вінницька область.

 

Голос України