Деякі сучасні малюки ставлять під сумнів існування зимових чарівників. А ось наші захисники на передовій та хлопчики й дівчатка, що мешкають у прифронтовій зоні, знають: Д. М. (у ці дні — Дід Мороз) є, і він справжній! Київський волонтер Дмитро Мирошниченко разом зі Снігуркою-волонтеркою Татою Остроброд-Манн напередодні свят привезли на схід країни подарунки: тонну «Олів’є», десяток генераторів, мастило, адресні передачі, книжки та смаколики для дітей.

Фото зі сторінки у Фейсбуку.

 

«Розпочали день у Золотому, де ночували у 24-ї бригади. Потім заїхали до грузинських братів, які, на жаль, сьогодні зазнали втрат, та до 25-го бату «Київська Русь», а закінчили день в Авдіївці, в гостях у «Києва-1». А ще відвідали школи у Троїцькому та Луганському та дитячий садок у тому ж Луганському, заїхали на передові позиції 54-ї бригади», — це маршрутний лист прифронтового «новорічного об’їзду» київського волонтерського екіпажу лише за один день.

 

Згодом їстівні «боєприпаси» доставили й до 93-ї бригади на передову. Чарівну торбу Д. М. пакували, як кажуть, усім миром. Сотні кілограмів невід’ємного атрибута новорічного столу шинкували на кухнях волонтерського «ВПК» кілька діб. «Ми сподіваємось, що наш символічний подарунок дасть змогу бійцям хоча б трохи відчути тепло домашньої родинної атмосфери та свята», — пояснив той, для кого виконання функцій чарівника — не святкова роль, а життєве кредо.