Терапевтичне обладнання для реабілітації найменших дітей з фізичними вадами отримали напередодні новорічних свят у колективі Вінницького центру соціальної реабілітації дітей-інвалідів «Промінь».

 

Його передали колективу народний депутат України від Опозиційного блоку Тетяна Бахтеєва і співголова цієї політичної сили Борис Колесніков. «Таке обладнання вкрай необхідне нашому закладу, — розповіла заступник директора Центру Ірина Саранча. — Нині у нас перебувають на реабілітації понад 150 діток. Приблизно половина з них — віком до 12 років. Саме для такої вікової категорії вихованців передбачено застосування отриманого обладнання».

 

Як пояснила пані Ірина, аналогічне обладнання для старших діток Центр має і успішно використовує його в роботі. Тепер з’явилася можливість вдосконалити наявні методики реабілітації і для найменших вихованців закладу.

 

— Ми завершуємо ремонт кімнати механотерапії, саме там буде встановлено «Мотомед», таку назву має наш механічний помічник, — уточнила Ірина Саранча. — Його налаштування і підготовку до роботи виконуватимуть фахівці фірми-виробника. Представники політичної сили, які придбали обладнання, пообіцяли сприяти у їх приїзді до нашого закладу після завершення ремонтних робіт.

 

Під час зустрічі з педагогами і вихованцями Центру Тетяна Бахтеєва і Борис Колесніков (на знімку) привітали колектив з прийдешнім 2017 роком і вручили дітям солодкі подарунки. До речі, нинішнього року Вінницький центр соціальної реабілітації дітей-інвалідів «Промінь» відзначатиме 20-ліття з часу свого заснування. Упродовж двох десятиліть у закладі пройшли реабілітацію декілька тисяч дітей з фізичними вадами. «Промінь» став для них променем надії. І не тільки на поліпшення свого фізичного стану. «Дуже важливо, що, крім реабілітації, діти отримують можливість для спілкування, — наголошує заступник директора Центру Ірина Саранча. — Тут вони також проходять процес первинної соціалізації. Центр допомагає батькам у реабілітації і вихованні дітей, на долю яких випали нелегкі випробування. До його створення все це лягало на плечі батьків».

 

Фото з сайту http://opposition.org.ua/

 

Віктор СКРИПНИК.

 

Вінницька область.