У Софіївському районі Дніпропетровської області народного депутата Дмитра Шпенова називають великим другом і помічником, бо він реально допомагає своєму округу протягом ось уже трьох скликань.

У гостях у дитячому будинку сімейного типу родини Паскевич (смт Софіївка).

Якщо казати мовою фактів, то вони у Шпенова більш ніж промовисті. Найперша турбота народного депутата — про здоров’я мешканців Софіївщини. З цією метою було створено програму «Здоров’я — в кожен дім», під час якої медики райцентру разом зі своїми колегами з області виїжджали на місце і практично в кожному ФАПі чи амбулаторії проводили селянам безплатну діагностику. До речі, зовсім нещодавно вся первинна медична ланка району отримала від нардепа по новенькому тонометру для вимірювання тиску. Також завдяки його старанням було проведено діагностування зору і підбір окулярів, які абсолютно безплатно виділили всім потребуючим. Крім цього, всіх ветеранів війни команда Шпенова забезпечила аптечками з ліками першої потреби.

— У нас турбота про ветеранів виявляється не тільки у свята, адже буваємо в цих людей 3—4 рази на рік, привозимо їм хороші продуктові набори, — зазначає помічник-консультант нардепа І. Кравченко. — А вже коли ми отримуємо звернення від ветерана, то на кожне реагуємо зразу ж і питання вирішуємо негайно.

Але такий принцип роботи стосується не тільки ветеранів. Наприклад, житель Новоюлівки інвалід 1-ї групи Василь Постоян звернувся до Дмитра Юрійовича по допомогу у вирішенні цілої купи проблем, з якими самотужки не міг розібратися. То завдяки нардепу було відремонтовано дах на будинку, придбано новий інвалідний візок та ноутбук. Так людина, котра не знала, як їй далі жити під тягарем труднощів, відтепер почувається впевнено.

Одна з недавніх турбот народного обранця Шпенова — про ветеранів та воїнів АТО: створення комфортних умов для їхнього лікування в терапевтичному відділенні Софіївської райлікарні. Причому в двох палатах не тільки зроблено сучасний ремонт з натяжною стелею, окремим санвузлом з бойлером і душовою кабінкою, а й завезені чудові зручні ліжка, нові столи, тумбочки та стільці. Депутат потурбувався, щоб ветерани тут мали всі вигоди цивілізації до найменших дрібниць: від кондиціонера, телевізора, холодильника до електрочайника і графина. Все це — тепер не тільки у вартісних санаторіях класу «люкс», а й у звичайній провінційній лікарні. Адже Дмитро Юрійович переконаний: ветерани, воїни АТО, афганці гідні найкращих умов лікування незалежно від місця їхнього проживання. І це своє переконання він успішно втілив у реальність. Саме тому завдяки Шпенову в учасника бойових дій у зоні АТО Андрія Забігайла, який після тяжкого поранення втратив ногу, з’явилась гарна нагода оздоровитися в одному з кращих вітчизняних санаторіїв Моршина, а Олександр Дудченко з Володимирівки отримав матеріальну допомогу на реабілітацію після поранення в АТО.

Або, наприклад, у Девладовому протікав дах у чотириквартирному будинку. Його жителі звернулися до депутата Шпенова, і той допоміг з будівництвом нового даху. Чи ж дивно, що девладівці щиро вдячні своєму обранцю за таку істотну підтримку і допомогу? Аналогічна проблема була в Новоюлівській школі. Завдяки втручанню в ситуацію Дмитра Юрійовича питання було вирішено позитивно. Так само проблеми з’явились і з дахом Будинку школяра, і Дмитро Юрійович допоміг коштами для виготовлення проектно-кошторисної документації на його ремонт, що вкотре довело: у Шпенова слова ніколи не розходяться із ділом.

Якщо ж говорити про більш серйозні проблеми району, серед яких водопостачання, то Дмитро Шпенов знайшов можливість і для їхнього вирішення на краще. Так, тепер у трьох населених пунктах Софіївщини — Вакуловому, Новоподільському і Базавлуку — нині жителі мають питну воду.

Те, що для інших обранців — формальність, для Дмитра Юрійовича —задоволення для душі. Саме тому, відчуваючи його щиру увагу до себе, з ним так люблять спілкуватися і люди старшого покоління, і малеча. Особливо душевними такі зустрічі виходять, коли народний депутат приїжджає в гості до родин, в яких виховуються прийомні діти. Тоді панує атмосфера невимушеного, теплого спілкування. Зрозуміло, що після таких відвідин ніхто не залишається без згадки про таку зустріч. Та команда Шпенова не купує для всіх однакових подарунків — заздалегідь вивчаються потреби кожної з родин, і тому вручаються необхідні саме цій сім’ї речі: хлібопічки, скороварки, сепаратор або, наприклад, нова постіль.

Особливу увагу у своїй роботі в окрузі Дмитро Шпенов приділяє підростаючому поколінню. Так, завдяки цьому депутату Софіївщина тепер має 10 дитячих ігрових майданчиків. Крім того, до Новорічних свят усі малюки з дитсадків та учні молодших класів усіх шкіл району обов’язково отримують гарні подарункові набори цукерок.

Усі ті заклади освіти, медицини і культури району, котрі зверталися до свого народного депутата з проханням придбати їм необхідну побутову техніку чи обладнання, на сьогодні мають власні ноутбуки, телевізори, музичні центри тощо.

Дмитро Шпенов не стоїть осторонь від розвитку спорту Софіївщини -він не тільки профінансував поїздку в Малайзію на чемпіонат світу призера з армрестлінгу Аліни Костик, а й організував для неї екскурсію у Верховну Раду, оточив своєю увагою під час проведення її пам’ятними місцями Києва.

Безсумнівно, що попереду у народного депутата Шпенова ще багато добрих і корисних справ для блага жителів Софіївського району.

Олена ЧЕРНЯВСЬКА.

Дніпропетровська область.

Фото надано громадською приймальнею народного депутата Д. Шпенова у Софіївському районі.