Такого снігопаду та морозів в Одеській області не спостерігалося 12 років. Дві доби безупинно йшов сніг, температура повітря впала до мінус 20 градусів, а шквальний вітер зривав дахи, валив дерева.

Льодова обстановка ускладнилася й на Дунаї. Рух флоту паралізований практично на всьому протязі ріки. Судна Українського Дунайського пароплавства на угорській, сербській й болгарській ділянках рухаються в порти-притулки, де зможуть бути забезпечені зв’язком з берегом і диспетчерською пароплавства, водою та необхідним постачанням.

Понад 40 населених пунктів залишилися без електроенергії. Снігові замети заблокували рух транспорту абсолютно на всіх дорогах області. У сніговому полоні опинилися 323 автомобілі та майже 300 людей.

Стихія позбавила життя двох осіб. У Кілійському районі виявлено тіло молодого прикордонника, а на розчищенні траси Одеса — Рені від серцевого нападу помер дорожній робітник. Майже 50 людей в обласному центрі та сільських районах дістали обмороження.

Рятувальники Державної служби з надзвичайних ситуацій разом із інженерними підрозділами Південного оперативного командування цілодобово вели боротьбу зі сніговими заметами, пробиваючи у двометровому сніговому покриві коридори для руху автомобільної техніки. На території області розгорнуто 68 пунктів обігріву, інформує наш власкор В’ячеслав ВОРОНКОВ.