Голова Комітету Верховної Ради з питань охорони здоров’я Ольга Богомолець розуміє аргументи кардіохірурга, директора Інституту серця Бориса Тодурова у його публічній дискусії з в.о. міністра охорони здоров’я Уляною Супрун. Про це вона заявила в ефірі Еспресо.TV, повідомляє сайт Ольги Богомолець.

 


«Запрошую на засідання Комітету Верховної Ради і в.о. міністра Уляну Супрун і пана Тодурова для того, щоб вони могли очі в очі порозмовляти. Я готова в цій ситуації стати людиною, яка вислухає обидві сторони. Чому? Тому що я розумію пана Тодурова і розумію його аргументи», — заявила Богомолець.


За її словами, «коли він каже, що немає ліків, то це означає, що немає ліків і йому, по суті, має бути байдуже: купив МОЗ ці ліки через міжнародні чи українські організації».


«Тому що йому немає чим лікувати своїх пацієнтів. Це його бачення і його право висловлювати свою позицію. На чому базується позиція МОЗ? МОЗ боїться брати відповідальність на себе. Тому що є корупційна складова. Вона є і ніхто її не позбавив. Я можу стверджувати, що міжнародні закупівлі не відбуваються так прозоро, як нам би хотілося», — заявила Богомолець.


За її словами, «міжнародні організації — це не манна небесна, «як кричать пацієнтські організації», бо міжнародні організації закуповують ліки в тих самих посередників, в яких раніше ліки закуповувало МОЗ».


«Я це кажу абсолютно відкрито, тому я підтримую міжнародні закупівлі, я була автором цього закону. Але нам не вдалося завдяки цьому закону досягти того, що ми хотіли, — прозорості», — заявила Богомолець.


Вона каже, що «нам потрібно вибудувати свою власну систему, прозору, закупівельну».