Народний депутат України від фракції Блоку Петра Порошенка Сергій Кудлаєнко разом із митрополитом Вінницьким та Барським Симеоном, представниками духовенства Вінницької єпархії УПЦ у дні Різдвяних свят вітали поранених бійців. У супроводі волонтерів вони побували у Вінницькому військово-медичному клінічному центрі Міноборони.

 

— Для воїнів, які лікуються у шпиталі і перебувають далеко від рідних та близьких, влаштували святкову різдвяну трапезу, — написав на своїй сторінці у Facebook Сергій Кудлаєнко. — Разом із владикою щирими словами зігріли серця наших мужніх захисників, побажали їм миру і Божого благословення. Особливо така підтримка була потрібна тим, хто зазнав важких поранень. Спілкувалися з ними в лікарняних палатах.


— Мене поранило під Широкіним, — розповів боєць Володимир Титаренко з Дніпра. — Шкода, що так сталося, бо не можу тепер допомогти побратимам. Лікарі роблять усе, щоб швидше повернутися у стрій. Вдячний їм за це. Волонтери теж не залишають нас поза увагою. Ми єдині — армія і народ. Тому обов’язково переможемо.


Учасниці АТО, які назвалися Вікторією і Лесею, опинилися у шпиталі після поранень на Світлодарській дузі. Обидві стверджують, що після лікування почуваються краще. Чекають, коли лікарі повідомлять, що процес одужання завершився і можна залишити медичний заклад. Обидві стверджують, що знову повернуться у свої підрозділи.


Народний депутат передав для шпиталю телевізори, щоб поранені мали можливість дізнаватися новини країни, зокрема з Донбасу, де, на жаль, навіть у святкові дні бойовики не припиняють обстрілювати позиції українських військових.


— Із керівниками шпиталю обговорили питання подальшої співпраці, — зазначив на своїй сторінці Сергій Кудлаєнко. — Тут завершують будівництво реабілітаційного корпусу. У зв’язку з цим заклад потребує підтримки у придбанні обладнання, меблів тощо. Ще не раз доведеться підставляти плече».


Керівник громадської організації «Миротворець України» Олена Верлан, яка разом із волонтерами-медиками з перших днів опікується пораненими у Вінницькому шпиталі, від їхнього імені передала гостям бойовий прапор 59-ї мотопіхотної бригади. Знамено підрозділу зберігатиметься у Вінницькій єпархії Української православної церкви.

Вінницька область.

 

Народний депутат фракції партії «Блок Петра Порошенка» Сергій Кудлаєнко та делегація представників духовенства на чолі з керівником Вінницької єпархії митрополитом Симеоном, а також громадські активісти — волонтери, благодійники привітали з Різдвом поранених учасників АТО у Військово-медичному центрі Центрального регіону у Вінниці.


Фото з сайту http://solydarnіst.org