На Прикарпатті у селі Княжолука Долинського району відкрили нову школу (на знімку). З нагоди урочистостей на відкриття навчального закладу завітали голова ОДА Олег Гончарук, народний депутат Анатолій Дирів, голова РДА Юрій Мазур, депутати обласної та районної рад, директор департаменту освіти, науки та молодіжної політики ОДА Віктор Кімакович, учні закладу та їхні батьки. Керівник області зазначив, що реалізувати соціальний об'єкт вдалося завдяки спільній роботі усіх рівнів влади. Адже кошти на його будівництво, а це майже 20 млн. грн., були виділені з державного, обласного, районного та місцевого бюджетів.

 

Будівництво Княжолуцької загальноосвітньої школи І--ІІІ ступенів розпочалося у 2010 році. Колишня школа розміщувалася у трьох корпусах, які збудовані у 1928-му, 1957-му, 1975 роках. Два корпуси школи були аварійними і ремонту не підлягали. Учні не вміщалися у класах, тож керівництво закладу було змушене проводити уроки у дві зміни. Відтепер діти навчатимуться у нових комфортабельних класах та навчальних кабінетах. До їхніх послуг сучасний лінгафонний кабінет, що сприятиме кращому вивченню іноземних мов, новітнє обладнання для пізнання фізики і хімії, а також сучасні комп'ютери.

 

За словами голови Долинської РДА Юрія Мазура, зведення першої черги школи забезпечить здобуття початкової, базової та повної загальної середньої освіти дітям Княжолуки та навколишніх сіл. У новому приміщенні навчатимуться 324 учні. Об'єкт зведено з урахуванням енергоощадних заходів, зокрема, функціонуватиме альтернативне опалення школи, встановлено енергозберігаючі склопакети. Також у планах і будівництво другої черги загальноосвітнього закладу, в якому буде спортивна зала, бібліотека, їдальня та майстерні.

 

Галина БРУХАЛЬ.

Фото Миколи МАЦЮКА.

 

Івано-Франківська область.

 

Голос України