Уночі з середи на четвер і сьогодні зранку, як і попереджали синоптики, на Закарпатті різко погіршилася погода -- інтенсивні снігопади, заметілі, фурделиця. На додачу -- ще й мороз. Це й призвело до ускладнення руху автомобільного транспорту на головних трасах.

 

-- Сніг лише почався, а ми змушені тимчасово припинити проїзд великовагових транспортних засобів на дорозі державного значення Мукачеве -- Рахів -- Рогатин починаючи з дев'ятої години четверга, -- каже начальник Служби автомобільних доріг у Закарпатській області Михайло Попович. -- Маю наголосити, що найбільш інтенсивний снігопад очікується 13 і 14 січня -- такого не спостерігалося з 1998 року. Чому обмежуємо лише проїзд каміонам? Бо якщо одна фура забуксує, зупиниться й перегородить дорогу, то не проїде жоден інший автомобіль. Особливо це має місце на таких начебто невеликих перевалах у напрямку з Мукачевого до Рахова, як Залузький (село Залужжя), Дунковецький (Дунковиця), Великокопанський (с. Велика Копаня). Тут же чергують тягачі рятувальників, і вони допомагають, у разі потреби, водіям.

 

До речі, на трасах області цілодобово працюють 167 одиниць спецтехніки. За словами М. Поповича, на міжнародній трасі Київ--Чоп рух транспорту забезпечено, але у разі різкішого погіршення погоди також може бути перекритий. А поки що на таких перевалах через Карпати, як Ужоцький, Абранський, Латірський, Торунський автомобільний рух здійснюється без обмежень. Чистять і підсипають дороги також в Ужгороді.

 

Ситуація загалом, за словами голови ОДА Геннадія Москаля, -- під постійним контролем облдержадміністрації.

 

Василь НИТКА.

 

Закарпатська область.

 

Голос України