За сприяння народного депутата від фракції «Блок Петра Порошенка» Івана Мельничука в Жмеринці на Вінниччині триває реконструкція басейну спортивно-оздоровчого закладу «Юність». Для виконання цих робіт парламентарій домігся виділення з держбюджету 3,5 мільйона гривень, повідомляє прес-служба політичної сили.


Як освоєно кошти, перевірила помічник народного обранця, голова Жмеринської районної організації партії Ірина Осадча. За її словами, на відкриття басейну багато років чекають жмеринчани та жителі району, адже він протягом кількох десятиріч був гордістю містян. «Басейн гостинно приймав для тренувань дитячо-юнацькі команди із сусідніх райцентрів: Барського, Тиврівського, Шаргородського, Муровано-Куриловецького, — каже вона. — Спортивна секція плавання у складі Жмеринського спортклубу «Локомотив» була однією з найсильніших у Вінницькій області й добре відома в Україні. З 2001 року активно працювали секції плавання міської та районної ДЮСШ. За період до 2007 року жмеринські плавці досягали високих результатів не лише на обласних та всеукраїнських, а й на міжрайонних змаганнях. У складі збірної області перебувало 50 відсотків представників Жмеринки, у 2001—2003 роках вони успішно вийшли на українську арену і міцно укріпились на передових позиціях. А команда міста увійшла до двадцятки кращих у країні». Однак на початку 2007 року з технічних причин басейн закрили.


Перевіривши хід виконання ремонтних робіт спортивного комплексу, І. Осадча зазначила: вже замінено дах будівлі, поштукатурено, утеплено пінопластом та оздоблено «короїдом» фасад. Замінено всі вікна та двері на сучасні енергоощадні. Укріплено фундамент. Оновлено зовнішні мережі тепло- і водопостачання, а також змонтована система опалення та теплопостачання приміщення. Завезено і розпочато монтаж технологічного обладнання на подачу, очистку та підігрів води в чаші басейну. У двох із восьми адміністративних приміщеннях завершено ремонт. Їх здали в оренду під стоматологічний кабінет та перукарню. Частково облицьовано плиткою санвузли. Проведено також чималий обсяг робіт зі штукатурки та шпаклювання стін холу, кабінетів та сходових майданчиків. На стадії завершення ремонт тренажерного залу — змонтовано стелю, укладають підлогу.


«Завдяки спільним зусиллям та співпраці місцевої влади та народного депутата з кожним днем наближається дата відкриття басейну — радісна подія для дорослих та дітвори Жмеринщини», — підсумувала Ірина Осадча.