Учора Президент України Петро Порошенко відвідав з робочою поїздкою Одеську область. Він представив керівникам структурних підрозділів ОДА нового очільника області — 42-річного Максима Володимировича Степанова (на знімку).

 


Із 2011 року Степанов очолював держпідприємство «Поліграфічний комбінат «Україна». Два роки — з 2008-го по 2010-й — працював на посаді першого заступника голови й заступника голови Одеської ОДА. А до цього був заступником гендиректора ДК «Торговий дім «Газ України» НАК «Нафтогаз України», заступником гендиректора ЗАТ «Промислово-фінансова компанія «Віче», заступником керівника Державної податкової адміністрації України.


Петро Порошенко як пріоритетне завдання новому керівникові області поставив організацію робіт з дорожнього будівництва.


— Дороги — локомотив економіки й вони повинні працювати на посилення могутності країни, — підкреслив Петро Порошенко.


За словами Петра Порошенка, в 2016 році Одеська область посідала друге місце в Україні з виділених коштів на дорожнє будівництво — 1 мільярд 300 мільйонів гривень. Однак 30 відсотків виділених коштів колишнє керівництво області не змогло спрямувати на будівництво та ремонт доріг. Не було організовано прозорі тендерні процедури з дорожнього будівництва, не готувалася якісна проектна документація. І як результат корупційних діянь деяких чиновників вартість будівництва одного кілометра автодоріг в Одеській області виявилася однією з найвищих в Україні.


Далі Петро Порошенко розповів, що за колишнього керівництва області було цілком провалено експеримент зі спрямування надпланових показників митних зборів на будівництво доріг. Якщо, приміром, у вересні перевиконання плану становило 22 мільйони гривень, то після того, як пішов з посади голови Одеської ОДА, цей показник становив 400 мільйонів гривень.


— Дорога на Батьківщину Президента має бути побудована, — заявив Петро Порошенко. Як відомо, Петро Порошенко народився в Болградському районі Одеської області.


Фото Миколи ЛАЗАРЕНКА (прес-служба Президента України).