Тернопільські депутати бачать 2017-й як рік підприємництва — таке рішення вони ухвалили на сесії облради. А ще до сесії на засіданні постійної депутатської комісії з питань соціально-економічного розвитку, промисловості, енергетики, транспорту, зв’язку, туризму, курортно-рекреаційної та зовнішньоекономічної діяльності було прийнято відповідне рішення щодо схвалення Дорожньої карти розвитку малого та середнього підприємництва в Тернопільській області та вирішено проголосити 2017-й роком підприємництва.


— Дорожня карта розвитку малого та середнього підприємництва — спільний план дій громадськості, бізнесу і влади на короткострокову перспективу», — каже Лариса Римар, депутат Тернопільської обласної ради, голова комісії, керівник проекту «Дорожня карта розвитку МСП у Тернопільській області», який впроваджувався громадською організацією «Спілка власників землі» за підтримки Програми USAІD ЛЕВ «Лідерство в економічному врядуванні».


Головна мета — досягти до 2020 року за-планованих показників малого та середнього підприємництва на 10 тисяч населення: нині це 46 підприємств, а до 2020 року має бути 70. Дорожня карта не дублює жодної вже ухваленої програми чи стратегії, а навпаки — доповнює та розширює. Це перелік кроків, спрямованих на стимулювання розвитку МСП із зазначенням чітких очікуваних результатів і джерел фінансування цих заходів. Акцент буде зроблено на створенні умов для підприємців-початківців.

Обіцяють не залишити без уваги й уже діючих успішних підприємців. Адже це й доходи до бюджету, і створення нових робочих місць, і підтримка тих, хто готовий узяти на себе відповідальність за майбутнє України.

Тернопільська область.