Керівники об’єктів комунальної власності територіальних громад Вінниччини звітуватимуть про свою роботу за 2016 рік. Розпорядження про проведення оцінки їхньої роботи видав голова Вінницької облради Анатолій Олійник.


Звіти розпочнуться у лютому нинішнього року. Загалом в області налічується 123 об’єкти спільної комунальної власності. «Така процедура не нова, — каже Анатолій Олійник. — Її запровадили ще у 2008 році. Саме тоді у грудні депутати на сесії прийняли рішення про проведення щорічної оцінки діяльності керівників комунальних підприємств, закладів, установ і організацій. Справа потрібна. Це підтверджує практика попередніх звітів. Кожен керівник знає: попереду на нього чекає своєрідний екзамен. Це підвищує почуття відповідальності, мобілізує очільників колективів».


Однією з найважливіших вимог нинішнього звіту буде бачення керівниками перспективи розвитку очолюваних ними колективів. Не тільки на словах. Що вже зроблено чи робиться для досягнення поставленої мети, про це має говорити кожен із них.

Особливу увагу приділять звітам керівників медичних закладів. У зв’язку з реформуванням цієї галузі тут виникає чимало проблем. Про них постійно нагадують пацієнти. Перші, згідно з визначеним графіком, триматимуть іспит керівники установ галузі фізичної культури і спорту. Якщо хтось із керівників не може впоратися з роботою, комісія рекомендує розглянути питання про його відповідність посаді. Пропозицію виносять на сесію облради. Рішення про затвердження на посаду чи звільнення приймають депутати облради.

Вінницька область.