Одним із найдискусійніших на 17-й сесії Луцької міськради, де приймався бюджет обласного центру на поточний рік, стало питання про виділення 350 тисяч на спорудження пам'ятника Степану Бандері. У депутатів виник сумнів щодо місця його зведення і суми бюджетних асигнувань.

 

Річ у тім, що кілька років тому бетонний постамент під скульптурне зображення Степана Бандери було встановлено перед будинком міського відділу реєстрації актів громадського стану (РАГС). Саме ця обставина обурює багатьох лучан. На їхню думку, не місце пам'ятникам політичним вождям біля такої установи, де мають стояти символи кохання і сімейної злагоди. Ще більш відверто висловився учасник АТО, депутат Олександр Кравченко:

 

-- Я не проти пам'ятника Степану Бандері, -- заявив депутат. -- Але велику людину потрібно вшановувати по-тихому, не ставити пам'ятники як Леніну на постаменті, вищому за сам РАГС. Не треба робити з Бандери Леніна. Як на мене, то місце цьому монументу в сквері навпроти обласної прокуратури, щоб пам'ятали, що вони там не завжди.

 

До речі, пропозиції розташувати пам'ятник саме в цьому сквері звучить не вперше. Річ у тім, що саме там починається вулиця Степана Бандери. Отож, після безрезультатного голосування депутати зійшлися на тому, що питання вимагає подальшого вивчення та обговорення.

 

Максим СОЛОНЕНКО.

 

Волинська область.

 

Голос України