На Волині оновлені дільничні пункти поліції відкрито в місті Берестечко, селищі Мар’янівка і селі Угринів Горохівського району.


У Мар’янівці, зокрема, це своєрідний дім шерифа, де під одним дахом дільничний офіцер житиме та працюватиме. За основу волинським поліцейським послугував досвід американських колег. До речі, дільниця, яку обслуговує 28-річний офіцер Ігор Мельничук, охоплює 19 населених пунктів, де проживає понад 11 тисяч чоловік. Раніше поліцейському доводилося добиратися на місце служби із райцентру Горохів, де він винаймав житло. Це було незручно й офіцеру, й місцевим жителям. Тепер він разом із дружиною та сином житиме в селищі Мар’янівка. Ігорю Мельничуку надали трикімнатну квартиру в будинку, в якому розміщений і дільничний пункт поліції. У його розпорядженні є також службовий автомобіль, необхідна оргтехніка.


Відновлення дільничного пункту поліції та облаштування житла для дільничного офіцера в Мар’янівці стало можливим завдяки співпраці поліцейських із органами місцевого самоврядування, райдержадміністрацією. Значну допомогу в проведенні ремонту будівлі надало приватне підприємство «Агро-Експрес-Сервіс», яке відроджує в селищі цукрозавод. Районна влада передала дільничному пункту комплект оргтехніки.

 


На знімку: під час відкриття дому шерифа у селищі Мар’янівка (зліва направо) підполковник поліції Сергій Потарась — начальник Горохівського відділу поліції ГУ НП у Волинській області, Петро Шпига — начальник Головного управління Національної поліції у Волинській області, Марія Мельничук — дружина дільничного офіцера поліції, старший лейтенант поліції Ігор Мельничук — дільничний офіцер поліції Горохівського відділу поліції.


Фото сектору комунікації ГУ НП у Волинській області.