Майже сорок колективів з усіх куточків Волині, а також з Івано-Франківщини, Білорусі, Польщі 14--15 січня взяли участь в етно-фестивалі "Різдво у Луцьку". Дійство відбувалося на двох майданчиках: у міському палаці культури та на облаштованій на Театральному майдані сцені. Глядачі фестивалю мали змогу вдосталь насолодитися барвистими різдвяно-обрядовими дійствами, послухати колядки, щедрівки, подивитися вертепи, оглянути виставки. Як завжди, на майдані було організовано ярмарок із різноманітними різдвяними стравами, солодощами, сувенірами.

 

На знімку:

 

на сцені
палацу культури обласного центру
виступають юні колядники
Луцького районного будинку культури

 

Також у програмі фестивалю відбулися конкурс перебиранців "Наша Маланка не сама ходить", народне караоке, концерт гурту "Флайза", етно-дискотека, флешмоби -- "Коляда від Василя" та "Щедрик", присвячений 100-річчю першого публічного виконання цього найвідомішого в світі новорічно-різдвяного музичного твору. Впродовж фестивалю проходила благодійна акція "Свято для солдата".

 

Після виконання колядок лучани мали можливість спостерігати за виставою Львівського театру "Воскресіння" "Різдвяна феєрія".

 

Максим СОЛОНЕНКО.

Фото автора.

 

Волинська область.

 

Голос України