Традиційний новорічно-різдвяний фестиваль «Коляди в старому селі» зібрав минулої неділі у Закарпатському обласному музеї народної архітектури та побуту колядників з усього регіону. Кожен із тринадцяти районів зустрічав гостей в окремому обійсті, інформують в ОДА. Різдво Христове і Старий Новий рік господарі відзначали з дотриманням традицій своєї місцевості, тож колядки відрізнялися й лунали кількома мовами — українською, словацькою, угорською, німецькою та румунською.


Керівник ОДА Геннадій Москаль, котрий прийшов на свято в гуні й крисані, разом із заступником голови облради Петром Грициком, головами райдержадміністрацій та представниками дипломатичних установ після урочистого відкриття фестивалю побували в кожному обійсті й побажали господарям і гостям щасливого Нового року.


А в суботу, на Старий Новий рік, в Ужгороді стартував гастрономічно-колядницький фестиваль «Василля». Його відкрили тридцять школярів із прифронтового Станично-Луганського району. Учні з Луганщини вручили голові ОДА Геннадію Москалю пам’ятний подарунок — національний прапор України з побажаннями жити в мирі — в соборній і неподільній Україні.

Закарпатська область.