Виконувачем обов’язків голови державного підприємства «Адміністрація морських портів України» (АМПУ) став громадянин Республіки Латвія Райвіс Вецкаганс. Працівникам морських торговельних портів його представив міністр інфраструктури Володимир Омелян під час робочої поїздки в Одеську область.


Міністр зазначив, що новий керівник має повну свободу дій із реформування АМПУ й боротьби з корупційними схемами.


— Я наполягаю на тому, що АМПУ має бути реформовано й перетворено на прозоре й ефективне підприємство, яке працює на державу й обстоює державний, а не приватний інтерес. У цьому розрізі Райвіс Вецкаганс має повну свободу дій», — заявив В. Омелян і додав, що зміна керівництва АМПУ — перший крок у реформуванні морської галузі.


— Ми почали реформу, і вже є певний опір. Це нормально. Якщо міністр зручний для всіх, це ставить під питання його ефективність. Але я наголошую: державний інтерес і державний контроль над державними підприємствами повинні бути вищі за приватні інтереси. Я обстоюватиму саме такий підхід», — зазначив міністр.

 

ДОВІДКОВО

 

Державне підприємство «Адміністрація морських портів України» є унітарним підприємством, заснованим на праві господарського ведення, що складається із центрального апарату (Київ), головного представництва (Одеса), 13 філій у морських портах України, філії «Дельта-лоцман», і налічує понад 8000 працівників.


Новий керівник АМПУ вже зустрівся із представниками галузевих профспілок.

Одеса.