Міський голова Івано-Франківська Руслан Марцінків ініціює однаково справедливе збільшення зарплати всім освітянам обласного центру.

З 1 січня за наказом Кабміну зросла заробітна плата вчителям загальноосвітніх шкіл. Проте рівноцінного збільшення оплати для працівників дошкільних навчальних закладів уряд чомусь не передбачив. Р. Марцінків зазначив: «Несправедливо, коли держава підвищує субвенцію тільки для вчителів і забуває про вихователів та технічний персонал. Тому ми готові з коштів міського бюджету виплачувати збільшення зарплат і для працівників дошкільних навчальних закладів. Рішення винесемо на найближчу сесію міської ради».

Своєю чергою начальниця фінансового управління міської ради Вікторія Сусаніна повідомила, що можливість підняти зарплату працівникам дитсадків у міському бюджеті є. Заплановано збільшення оплати праці майже на 50 відсотків. Щоправда, за її словами, поки що складно підрахувати точну суму фінансування, проте вона буде чималою, враховуючи збільшення мінімальної зарплати до 3200 грн.

Також Руслан Марцінків нагадав, що цього року місто вперше самостійно оплачує комунальні послуги навчальних закладів.

Галина БРУХАЛЬ.

Івано-Франківська область.