В Івано-Франківську відкрили виставку творів українського мистецтва, які продадуть на благодійному аукціоні (на знімку). Мистецькі роботи виставлені для огляду в приміщенні академічного обласного українського музично-драматичного театру імені Івана Франка. Торги проведуть представники Аукціонного будинку «Art Consultіng Group», а зібрані кошти використають для поліпшення умов у міському пологовому будинку. Участь у відкритті виставки взяли керівники області та міста, народні депутати, духовенство, представники прикарпатського бізнесу, шанувальники мистецтва. Ініціаторами аукціону виступили благодійний фонд «Україна Інкогніта» та туристичний комплекс «Буковель».

Фото Миколи МАЦЮКА.

«Ми працюємо над тим, щоби перетворити Івано-Франківськ на справжню культурну столицю України, про яку б знали і говорили далеко за межами нашої держави, — зазначив народний депутат, президент згаданого благодійного фонду Анатолій Матвієнко. — Ми намагаємося такі заходи поєднувати з благодійними намірами, щоб принести якомога більше користі для громади Прикарпаття».

Водночас перший заступник голови ОДА Марія Савка звернула увагу на те, що для Івано-Франківщини це не перший такий захід. Минулого року художники з багатьох областей зібралися у Гошівському монастирі на Різдвяний пленер, де мали можливість своєю роботою долучитися до благодійності. За кошти від проведеного аукціону було закуплено обладнання для Коломийського госпіталю. Посадовець переконана, що і ця ініціатива буде не менш успішною і пологовий будинок отримає хорошу допомогу від ініціаторів.

Галина БРУХАЛЬ.

Івано-Франківська область.