У складі Української православної церкви Київського патріархату створять Володимир-Волинську єпархію. Таке рішення ухвалив Священний Синод УПЦ КП на своєму засіданні, яке відбулося 22-23 січня 2017 року під головуванням Святійшого Патріарха Київського і всієї Руси-України Філарета.

 

До складу нової єпархії ввійдуть церковні громади шести районів Волинської області: Володимир-Волинського, Іваничівського, Локачинського, Любомльського, Турійського та Шацького.

 

У зв'язку з утворенням нової єпархії до складу Волинської єпархії відтепер входитимуть церковні громади таких районів Волинської області: Горохівського, Камінь-Каширського, Ківерцівського, Ковельського, Луцького, Любешівського, Маневицького, Ратнівського, Рожищенського, Старовижівського.

 

Керуючому Володимир-Волинською єпархією надали титул "Володимир-Волинський і Турійський". Єпископом Володимир-Волинським і Турійським ухвалили призначити преосвященного Матфея (Шевчука), єпископа Володимир-Волинського, звільнивши його від обов'язків вікарія Волинської єпархії.

 

Максим СОЛОНЕНКО.

 

Волинська область.

 

Голос України