Спільний контактний пункт "Загонь" -- як нову комунікаційну платформу співпраці українських прикордонників з європейськими колегами -- урочисто відкрито на українсько-угорському кордоні.

 

На знімку:

 

під час урочистого відкриття
спільного контактного пункту "Загонь"

 

Фото надано
прес-службою обласної ради.

 

Наскільки це вагома подія, зазначають у прес-службі обласної ради, свідчить уже той факт, що участь у заході взяли голова Державної прикордонної служби України Віктор Назаренко, заступник начальника поліції -- головний директор охорони правопорядку Угорської Республіки Жолт Галмоші, голова Закарпатської облради Михайло Рівіс, заступник голови ОДА Олександр Петік, представники правоохоронних структур і регіональних органів державної влади й місцевого самоврядування обох сторін.

 

Відомо, що українські й угорські прикордонники досягли високого рівня взаємної довіри та скоординованості дій.

 

-- Приємно разом дати старт роботі спільного контактного пункту. Це ще один важливий крок у реалізації домовленостей Президента України та керівників країн "Вишеградської четвірки", -- сказав Віктор Назаренко.

 

-- Відкритий спільний контактний пункт сприяє і прискорює роботу з боротьби зі злочинністю і забезпечує взаємодію та співпрацю правоохоронців обох країн цілодобово, -- наголосив Жолт Галмоші.

 

За словами голови облради Михайла Рівіса, довжина українсько-угорської ділянки кордону досить значна і становить понад 135 км. Тут діють сім міжнародних пунктів пропуску, через які щороку проїжджають і проходять мільйони осіб та транспортних засобів. Тож обидві сторони повинні чітко і злагоджено протидіяти протиправній діяльності на кордоні. А спільний контактний пункт прискорюватиме роботу пунктів пропуску, забезпечуватиме належну взаємодію й співпрацю правоохоронних органів України і Угорщини.

 

Василь НИТКА.

 

Закарпатська область.

 

Голос України