Прокуратурою спільно з СБУ викрито корупційну схему в "земельних" питаннях.

 

Працівники прокуратури Закарпатської області спільно зі співробітниками спецпідрозділу "К" облСБУ викрили корупційну схему одержання неправомірної вигоди службовими особами Ужгородської міської ради за посередництва фізичних осіб. Попередньо встановлено, повідомляють у прес-службі облпрокуратури, що неправомірну вигоду посадовці міськради отримували за сприяння у вирішенні "земельних питань", які виносилися на сесію міськради.

 

Наразі затримано посередника під час одержання частини неправомірної вигоди у сумі 20 тис. грн. У приміщенні Ужгородської міської ради, а також житлових приміщеннях окремих її співробітників проведено обшуки.

 

Довідково: ч. 3. ст 368 ККУ -- прийняття пропозиції, обіцянки або одержання неправомірної вигоди службовою особою (діяння, предметом якого була неправомірна вигода у великому розмірі або вчинене службовою особою, яка займає відповідальне становище, або за попередньою змовою групою осіб, або повторно, або поєднане з вимаганням неправомірної вигоди) -- карається позбавленням волі на строк від п'яти до десяти років з позбавленням права обіймати певні посади чи займатися певною діяльністю на строк до трьох років із конфіскацією майна.

 

Генпрокурор України Юрій Луценко на своїй сторінці у Facebook повідомив: в Ужгороді у середу правоохоронці впіймали на хабарі першого заступника міського голови. "Облпрокуратура та управління СБУ зафіксували на вимаганні хабара першого заступника голови Ужгорода Цапа (Іштвана Цапа), який вимагав у підприємця 40 тис. грн. за дозвіл на приватизацію землі. Посередник, визначений хабарником, сьогодні затриманий при отриманні другого траншу хабара", -- написав він.

 

Юрій Луценко також повідомив, що громадянин Цап перебував у цей час у Києві і, дізнавшись про це, переховується.

 

"Рекомендую йому негайно прибути в прокуратуру з повинною. Можна навіть укласти угоду зі слідством, якщо вказати, кому йшли гроші нагору", -- заявив генпрокурор.

 

Вл. інф.

 

Закарпатська область.

 

Голос України