Урочисто відкрили хоспіс у райцентрі Виноградів. Він став поки що єдиним закладом такого типу на Закарпатті. Об'єкт збудований на базі колишньої військової частини. Спорудження фінансувалося з різних джерел, у тому числі грантових коштів із Польщі. Однак через фінансові махінації в попередні роки процес так і не довели до завершення. Більш того -- ледь не виник міжнародний скандал (за цими фактами відкрито кримінальне провадження).

 

На знімку:

 

під час відкриття

 

Фото надано
облрадою.

 

Після призначення на посаду голови Закарпатської ОДА, повідомляють з її прес-служби, Геннадій Москаль неодноразово приїжджав у Виноградів, щоб вивчити можливості добудови закладу. Він особисто наполіг на виділенні з обласного бюджету необхідних коштів, у результаті чого постав унікальний об'єкт, який може стати взірцем і для інших регіонів України.

 

За словами очільника області, хоспіс розрахований на тридцять пацієнтів, а працюватимуть тут 67 чоловік. Триповерхова будівля обладнана ліфтами, сучасною побутовою технікою та новою медичною апаратурою. Є й кімнати відпочинку та номери, в яких можуть заночувати родичі пацієнтів. Заклади такого типу розраховані на невиліковно хворих людей. Вони полегшують життя як пацієнтам, так і їхнім рідним.

 

Фінансуватиметься хоспіс із обласного бюджету, тому й прийматиме людей із усього краю, а не тільки з Виноградівського району.

 

Василь НИТКА.

 

Закарпатська область.

 

Голос України