П’ятьох народних депутатів України від Закарпаття, котрі протягом минулого року домоглися виділення для місцевих бюджетів області 85 мільйонів 431 тисячі гривень, голова облдержадміністрації Геннадій Москаль нагородив відзнакою «За заслуги перед Закарпаттям».

 

Іван Крулько, Валерій Лунченко, голова ОДА Геннадій Москаль, Роберт Горват, Михайло Ланьо, Василь Петьовка (зліва направо) під час церемонії нагородження в камінній залі облдержадміністрації.

 

Фото надано прес-службою ОДА.

— Народні депутати Роберт Горват, Іван Крулько, Михайло Ланьо, Валерій Лунченко та Василь Петьовка представляють різні парламентські фракції, депутатські групи і політичні партії, однак їх об’єднує патріотизм та відстоювання інтересів Закарпаття в органах центральної влади, насамперед у Верховній Раді України, — цитує Геннадія Москаля його прес-служба. — Загальна сума додаткових коштів, які «вибили» для області п’ятеро народних депутатів, порівнянна з Державним фондом регіонального розвитку. Це дуже значна допомога, за яку я особисто від себе, від облдержадміністрації і від усіх закарпатців висловлюю щиру подяку.

Як уже повідомляв «Голос України» у номері за 18 січня цього року, кошти, які за допомогою народних обранців отримала Закарпатська область у 2016 році, було використано для різних соціально-економічних потреб (будівництво доріг, ремонт дитсадків, шкіл, амбулаторій тощо). Зокрема, за сприяння

Р. Горвата області додатково було виділено 19,5 мільйона гривень, М. Ланя — 19 мільйонів гривень, В. Лунченка — 20,5 мільйона гривень, І. Крулька — 9,4 мільйона гривень, В. Петьовки — 17 мільйонів гривень.

Василь НИТКА.

Закарпатська область.