Молодий ліс навесні на території новоствореного Тячівського лісгоспу на Закарпатті посадять на площі 20,4 гектара. Будуть висаджені лісоутворюючі породи: ялина, бук, дуб, явір... Усе -- із заготовленого насіння, яке зібрали минулої осені працівники лісової охорони, а це 114 кілограмів. Лише дуба вдалося підготувати сто кілограмів, а ще чотири кіло насіння хвойних і п'ять -- інших листяних порід. У планах також створення горіхової плантації на площі півтора гектара, де зараз пустир.

 

-- Саджанці волоського горіха зростатимуть у Тернівському лісництві. Це стане інновацією в нашому лісгоспі і дасть змогу в майбутньому збільшити площу і розпочати промислове виробництво насіння горіха. Таким чином, сподіваюся, вдасться задовольнити потреби населення, реалізовуючи горіх на внутрішньому ринку. Нові плантації -- це ще й збільшення робочих місць, надходження додаткових коштів до бюджету, -- розповіла директор лісгоспу Наталія Катреняк (на знімку).

 

Роботи розпочнуться на лісових масивах уже в кінці березня -- тільки-но дозволить погода. Окрім лісівників, до озеленення райцентру і сіл навколо нього залучатимуть вихованців шкільних лісництв і спортивних секцій із тутешніх шкіл.

 

Василь НИТКА.

 

Закарпатська область.

 

Голос України