У дитячих садочках Чернівців пропонують закривати заклади влітку протягом одного місяця і просять батьків відповідно підлаштовувати час своїх відпусток. Пояснюють працівники дитячих установ свою пропозицію тим, що так можна буде відправити у відпустку всіх співробітників, а тим часом, за потреби, впродовж цього місяця у садочках робитимуть ремонт.

 

"Улітку вихователі працюють по черзі: одна -- протягом місяця, друга -- наступного місяця. А з уведенням таких "канікул" усі одночасно підуть у відпустку, й одночасно потім почнуть працювати, -- пояснює завідувач одного із садочків. -- Батьки, які не мають можливості залишити влітку дитину вдома, повинні написати заяву завідувачу садочка, і їм на цей період запропонують відвідувати інший заклад, наприклад, поблизу дому".

 

Заступниця начальника міського управління освіти Ніна Вітковська розповідає, що така практика, коли садочки закривають на місяць у літній період, існує майже в усіх містах України, тому виникла ідея запровадити її і в Чернівцях. Але поки що питання вивчається, триває опитування батьків, і лише після його завершення буде визначено, чи варто закривати садки влітку, наголошує чиновниця.

 

Сергій СУЛИМА.

 

Чернівецька область.

 

Голос України