У Києві презентували перші в Україні інструкції до лікарських засобів для незрячих людей, надруковані шрифтом Брайля. Виготовлені вони Луцькою студією друку шрифтом Брайля "Braille studio" на замовлення мережі аптек "Пані аптека". Загалом відвідувачам запропоновано інструкції до 87 лікарських засобів.

 

-- Мережа аптек "Пані аптека" -- це яскравий зразок соціально відповідального бізнесу, який працює не лише для отримання прибутку, а й дбає про за розвиток суспільства, забезпечуючи рівний доступ до своїх послуг усім людям, -- сказала активістка та волонтерка Braille Studio Юлія Сачук.

 

Інструкції до 87 найбільш уживаних лікарських засобів, надруковані шрифтом Брайля, будуть доступні людям із порушенням зору та незрячим в аптеках мережі "Пані аптека" в місті Києві (проспект Перемоги, 20) та Одесі (Пантелеймонівська, 21).

 

-- Ми закликаємо й інші аптеки України долучатись до нашої ініціативи, адже роблячи свій внесок у побудову більш толерантного та відкритого суспільства стосовно людей з інвалідністю, ми всі разом наближаємось до європейського цивілізованого суспільства, -- звернулася до присутніх на презентації операційний директор мережі аптек Наталія Биканова.

 

На презентації також ще раз висловили подяку всім, хто долучився до створення студії друку шрифтом Брайля "Braille Studio" у Луцьку: відомим на Волині підприємцям і бізнесменам Тетяні Єремеєвій, Петру Пилип'юку, Володимиру Цибульському, а також благодійному фонду "Волинь-2014", Волинській обласній друкарні, Луцькій міській раді та міському голові Миколі Романюку.

 

Для всіх, хто захоче допомогти в розвитку друку шрифтом Брайля нагадуємо реквізити для переказу коштів: ГО ВОО ВГО "Генерація успішної дії", ЄДРПОУ 37004147, Р-р 26008055511197, МФО 303440 у Волинській філії ПАТ КБ "ПриватБанк".

 

Максим СОЛОНЕНКО.

 

Волинська область.

 

Голос України