В Одеській, Миколаївській областях і в північно-західній частині Чорного моря тривають навчання ВМС Збройних Сил України. У них беруть участь кораблі й катери, морська авіація, авто- і бронетехніка. Відпрацьовуються завдання з посилення охорони кордону і важливих державних об’єктів, основних транспортних комунікацій, забезпечення протидиверсійної оборони.

Корабельний склад проводить тактичні навчання з проведення мінно-загороджувальних дій, організації універсальної оборони судна, ураження надводних цілей.

Підрозділи морської піхоти в стислий термін здійснили багатокілометровий марш комбінованим способом у напрямку центральних і південних районів Одеської області, після чого відразу взялися за виконання поставлених завдань — охорони одного з мостів, інших важливих об’єктів, патрулювання транспортних комунікацій, здійснення розвідувально-пошукових дій.

На території однієї з військових частин Білгорода-Дністровського морські піхотинці показали місцевим мешканцям і школярам зразки озброєння та військової техніки, а також продемонстрували бойові можливості підрозділу.

В’ячеслав ВОРОНКОВ.