На автомобільну дорогу державного значення Київ—Одеса вийшли мешканці Блaгoвіщенськoгo paйoну на Кіровоградщині та повністю перекрили рух на ній поблизу села Лупoлoве (на знімку). Причина — оформлення підприємством оренди землі без відома та згоди на те її власників.

Фото з сайту http://dostyp.com.ua («Точка доступу»).

Селяни здивовані й обурені тим, що в державі за кілька років не можуть побороти рейдерство. Кажуть: мабуть, нагорі багатьом це не вигідно. А ще висловлюють припущення, що так триватиме доти, доки реальні власники землі (селяни, яким держава дала землю, але не дала права нею розпоряджатися) фактично не матимуть на неї такого самого права, як і на власний будинок, автомобіль чи інше майно.

Натомість злочинно-юридичні угруповання продовжуватимуть захоплювати землю силовими методами, користуючись відсутністю елементарної законодавчої бази про її приналежність.

Будь-які дії державних реєстраторів щодо земельних ділянок у цьому районі припинено. Порушено кримінальну справу за фактом підробки документів, повідомив на своїй сторінці в Фейсбуці народний депутат Дмитро Лінько. Державні реєстратори сусіднього Новоархангельського району, які проводили реєстрацію фіктивних договорів, після допиту в поліції чекають на оголошення їм підозри у вчиненні злочину.

Петро МЕЛЬНИК.

Кіровоградська область.