У селі Мишурин Ріг Верхньодніпровського району Дніпропетровської області останніми роками спортом як таким практично ніхто не займався, і взагалі кілька десятиліть мишуряни не виступали в районі на спортивних змаганнях, повідомляє сільський голова Любов Яківець. Добре, що ситуація кардинально змінилась із приїздом сюди, на свою малу батьківщину, офіцера у відставці, колишнього МНСника Віктора Володимировича Шевченка. Він став не тільки головою громадської організації "Спортивний клуб "Зірка-2016", а й натхненником розвитку фізкультури і спорту в селі. З цією метою тут навіть прийнято відповідну програму на 2016--2020 роки. Все це робиться для того, щоб залучати сільську молодь до здорового способу життя і готувати її до служби в лавах Збройних Сил, а також займатися підготовкою спортсменів до участі в районних спортивних заходах тощо.

 

Чи не найбільшою спортивною подією для Мишуриного Рогу стало створення футбольного клубу "Зірка". За кошти місцевих спонсорів було придбано ворота для міні-футболу, форму для гравців та м'ячі, а за кошти сільської ради -- 11 пар кедів для футзалу. Місцеві ентузіасти також планують створити на сільському стадіоні всі умови: сформувати нове поле та трибуни для вболівальників, придбати сітку на ворота, гетри та футболки для спортсменів, шашки, шахи, гирі різної ваги, грамоти та дипломи. З цією метою в нинішньому році в сільському бюджеті закладені відповідні кошти.

 

-- У нашого спортивного клубу є запал, а ще -- календарний план, затверджено кошторис, ми із задоволенням будемо допомагати, -- коментує голова села Л. В. Яківець. -- У сільському Будинку культури виділено три кімнати, де й нині, в морози, проходять тренування юних спортсменів, котрі вже сьогодні готуються до футбольних змагань. Вболіватимемо за них завжди.

 

Олена ЧЕРНЯВСЬКА.

 

Дніпропетровська область.

 

Голос України