У селі Мишурин Ріг Верхньодніпровського району Дніпропетровської області останніми роками спортом майже ніхто не займався, і взагалі кілька десятиліть мишуряни не виступали в районі на спортивних змаганнях, каже сільський голова Любов Яківець. Проте ситуація кардинально змінилася з приїздом сюди, на свою малу батьківщину, офіцера у відставці, колишнього рятувальника Віктора Шевченка. Він став не тільки головою громадської організації «Спортивний клуб «Зірка-2016», а й натхненником розвитку фізкультури і спорту в селі. З цією метою тут навіть затверджено відповідну програму на 2016—2020 роки.

Чи не найбільшою спортивною подією для Мишуриного Рогу стало створення футбольного клубу «Зірка». За кошти місцевих спонсорів було придбано ворота для міні-футболу, форму для його гравців та м’ячі, а за кошти сільської ради — 11 пар кедів для футзалу. Місцеві ентузіасти також планують створити на сільському стадіоні всі умови: облаштувати нове поле та трибуни для вболівальників, придбати сітку на ворота, гетри та футболки для спортсменів, шашки, шахи, гирі різної ваги, грамоти та дипломи. З цією метою цьогоріч у сільському бюджеті закладено відповідні кошти.

— У нашого спортивного клубу є запал, а ще — календарний план, затверджено кошторис, — коментує голова села Любов Яківець. — У сільському Будинку культури виділено три кімнати, де й нині, в морози, тривають тренування юних спортсменів, котрі вже сьогодні готуються до футбольних змагань.

Олена ЧЕРНЯВСЬКА.

Дніпропетровська область.